Tag archive for ‘1908’
cabej
By Lek Gjoka On Sunday, August 6th, 2017
0 Comments

Eqrem Çabej një nga figurat më të shquara të shkencës arsimit dhe kulturës shqiptare.

Eqrem Çabej   Eqrem Çabej lindi më 6 gusht të vitit 1908 në Gjirokastër. Ishte një nga figurat më të shquara të shkencës arsimit dhe kulturës shqiptare Shkollimin fillor e kreu në vitin 1921 në More...

lyra-dungu
By Gjergji On Monday, February 27th, 2017
0 Comments

Përkujtojmë kompozitorin shkodran Pjetër Dungu

Pjetër Dungu u lind në Shkodër më 27 shkurt 1908. Në qytetin e lindjes kreu shkollën fillore dhe gjimnazin. Ai kishte pasion muzikën dhe filloi të merrej me të që kur ishte nxënës. Në vitin 1919 ishte More...