Tag archive for ‘1907’
kristaq-antoniu_hajduci
By Gjergji On Sunday, December 24th, 2017
0 Comments

Një nga yjet artit shqiptar, Kristaq Antoniu

Artisti i Popullit Kristaq Antoniu lindi në Bukuresht më 25 dhjetor 1907. Familja e tij ishte nga Korça. Studioi në Shkollën e Lartë të Artit Dramatik, aty kishte pedagog kantoje Mihail Toskaninin. Që në More...

mitrush-kuteli
By Gjergji On Wednesday, September 13th, 2017
0 Comments

Dhimitër Pasko (Mitrush Kuteli) shkrimtar, përkthyes dhe ekonomist i shquar

Dhimitër Pasko i njohur me pseudonimin Mitrush Kuteli lindi më 13 shtator 1907 në Pogradec, I ati, Pandi, i biri i Pasko Kutelit, ishte rrobaqepës që kish jetuar 24 vjet në mërgim, në Rumani. Pas kthimit More...

Gege-Marubi-1981
By Gjergji On Monday, May 29th, 2017
0 Comments

Gegë Marubi – i fundit i marubëve të mëdhenj

Nga Qerim Vrioni / Qerim Vrioni, Studjues dhe historian i fotografisë Gegë Marubi  ishte i treti dhe ndoshta i fundit i yllësisë zulmëmadhe të fotografisë shqiptare me emrin MARUBI, me vlera unike dhe të More...