Published On: Fri, Nov 22nd, 2013

Eurostat: Spanja, vjet, vendi me deficitin më të lartë në Eurozonë

eurozone

Spanja është vendi që ka regjistruar deficitin më të madh në Eurozonë vitin e kaluar, 10. 6 %, sipas shifrave të reja të publikuara nga Eurostati të hënën. Ndërkohë, pas saj renditen Greqia me 9 për qind dhe Irlanda me 8.2 për qind. Gjithsej 17 shtete anëtare të BE-së kishin vjet një deficit më të lartë se 3 për qind e GDP-së.

Deficitet më të ulëta janë shënuar në Estoni dhe Suedi (-0.2 për qind), Luksemburg (-0.6 për qind) dhe Bullgari (-0.8 për qind). Kurse Gjermania ka arritur një suficit qeveritar prej 1 për qind.

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.