Published On: Wed, Aug 16th, 2017

Sekreti i shpëtimit të infermiereve amerikane në Shqipëri

 

Libri “The secret Rescue”, (Sekreti i shpëtimit) botuar në SHBA tregon një histori të vërtetë, të harruar nga Lufta e Dytë Botërore. Tridhjetë amerikanët, duke përfshirë trembëdhjetë infermiere femra që udhëtonin me avion, aksidentalisht detyrohen të ulen në Shqipërinë e pushtuar nga nazistet. Detajet e ngjarjes deri tani kanë qenë të klasifikuara.

TheSecretRescue

Autorja e librit Cate Lineberry, është shkrimtare ish redaktore për Evropën e “National Geographic” dhe “” web redaktore e Muzeut “Smithsonian”. Ajo jeton në Washington, DC.

 

 

Autorja Cate Lineberry duke folur per librin