Published On: Sun, Mar 26th, 2017

Rrethimi i Shkodrës nga Serbo-Malazezët

Pamje te rralla nga rrethimi i Shkodrës në vitet 1912-1913 nga ushtria Serbo-Malazeze me princin malazez në krye. Në këtë filmim shikohen qartë dëmtimet që ka pësuar qyteti dhe popullata e Shkodrës. Ndër to mund të veçojmë fëmijën që përtyp lëkurën e pemës, burra që ushqehen me thërrime buke. Gra që u ka ngelur veç të shikojnë se si fëmijët e tyre i torturon urija.