Published On: Sun, May 7th, 2017

Një film ruso-shqiptar mbështetur në veprën e Kadaresë

Ylli i kinematografisë botërore, regjisori i famshëm rus Aleksandër Sokurov, i cili ka fituar çmime të shumta ndërkombëtare, përfshirë këtu edhe Luanin e Artë në Festivalin e Venecias për filmin “Faust”, vizitoi Tiranën për të promovuar projektin e filmit ruso-shqiptar mbështetur në skenarin e shkrimtarit të madh Ismail Kadare.

Aleksandër Sokurov

Regjisori rus Aleksandër Sokurov me Kryeministrin Rama

Filmi do të tregojë për fatin e dhimbshëm të grave ruse në Shqipëri në periudhën e prishjes së marrëdhënieve me Bashkimin Sovjetik. Gjatë qëndrimit të tij në Tiranë, Sokurovi mbajti një leksion me studentët e Universitetit të Arteve, si dhe u takua me Kryeministrin Edi Rama dhe Ministren e Kulturës Mirela Kumbaro.

Shumë shpejt duhet të nisë procesi i përzgjedhjes së aktorëve shqiptarë që do të luajnë në këtë film, ndërsa vetë xhirimi pritet të fillojë gjatë muajve në vijim.

(Sipas njoftimit të Ambasadës së Rusisë në Tiranë)

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.