Published On: Wed, Mar 29th, 2017

Në kërkim të filmave, filmi për Ilirinë “Na ishte një herë”

na-ishte-nje-here-ABAZI

Abaz Hoxha, Studjues dhe Historian i Kinematografisë, autor i shumë librave studimorë për kinematografinë shqiptare dhe botërore flet për kërkimet në Danimarkë për një film të bërë në vitin 1923 ngjarjet e të cilit zhvillohen në Iliri. Filmi “Na ishte një herë”, (Once upon a time), origjinali në danisht (Der Var Engang) Regjia Carl Theodor Dreyer sipas përrallës shkruar nga Holger Drachmann. Realizoi: Pjerin Logoreci.