Published On: Sun, Apr 2nd, 2017

Këngëtarja legjendë Anita Take

 

anita-take

Anita Take

Anita Take ka lindur në Korçë, më 2 prill 1934. Ajo ka spikatur që në moshë të re për vokalin e saj të veçantë. Në vitin 1951, është emëruar si këngëtare profesioniste në Filarmoninë Shqiptare, e më pas në Estradën e Shtetit. Në këtë institucion, Anida Take ka zhvilluar për 20 vjet aktivitetin më të rëndësishëm të karrierës së saj. Aty ajo u afirmua si një interpretuese cilësore dhe krijoi personalitetin e saj artistik. Nje ndikim te madh ne karrieren e saj pati njohja dhe martesa me një nga kompozitorët më të shquar të muzikës të muzikës së lehtë shqiptare, Agim Prodani. Kështu Anita Take duke interpretuar krijimtarine e Agimit qe i shkonte vokalit te saj, brenda një kohe relativisht shumë të shkurtër, u bë këngëtarja më e kërkuar për artdashësit shqiptarë.
Paraqqitja e saj të fundit ishte tek spektakli “Njëqind këngët e shekullit”.
Për kontributin e dhënë në muzikë dhe në këngë, ajo është dekoruar nga presidenti me titullin e lartë: “Naim Frashëri i Artë”.

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.