Channel Lord Byron on Horseback Through the Rugged Wilderness of Albania

yahoo-albania1

Photo: Auron Tare Following in Lord Byron’s footsteps through the unspoiled Albanian countryside (Photo: Auron Tare) “Land of Albania! Let me bend mine eyes on thee, thou rugged nurse of savage men.” Those were Lord George Gordon Byron’s words in his famous poem, “Childe Harold’s Pilgrimage,” in which Byron chronicled the ragtag More...

by Lek Gjoka | Published 3 months ago
autobusi_1990
By Lek Gjoka On Monday, January 16th, 2017
0 Comments

Shqipëria, vendi i pëshpërimave të frikës -reportazh i vitit 1990 nga LOS ANGELES TIMES

Autobuz viti 1990 Një vend ende nën mbërthimin e akullt të stalinizmit. Përpjekjet për t’iu “vardisur” Gjermanisë Perëndimore, Francës, Italisë, Greqisë, Austrisë dhe vendeve skandinave. Tre të More...

pavaresia-parma
By Gjergji On Monday, November 28th, 2016
0 Comments

Shoqata Scanderbeg në Parma, Itali, feston përvjetorin e pavarësisë

Nga Adela Kolea / Si çdo vit, edhe këtë të tanishmin, si pjesë përmbyllëse e Javës së Kulturës Shqiptare, nën përkujdesjen e Shoqatës Scanderbeg Parma, – e gjallëruar me tingujt e muzikës popullore More...

kroi i Bardhe
By Lek Gjoka On Monday, September 19th, 2016
0 Comments

Kroi i Bardhë, burimi që shëron të sëmurët

Kroi i Bardhë Kurbnesh Mirdite Reportazh nga Aleksandër Ndoja Është vapë dhe stina e verës ka ditë që ka nisur. Qytetarët zgjedhin mënyra të ndryshme për të pushuar, por ata më të guximshmit marrin More...

yahoo-albania1
By Lek Gjoka On Sunday, July 17th, 2016
0 Comments

Yahoo Travel Malet e Shqiperise shtigjet ku kaloi Bajroni mbi kale

Malet e Shqiperise shtigjet ku kaloi Bajroni mbi kale Shqipëri, lejomë të kthej syt’ e mi mbi ty, o nënë e rreptë burrash t’egër”. Këto ishin fjalët e Lord George Gordon Bajronit në poemën e tij More...

Fest 25 New York -1
By Lek Gjoka On Friday, November 13th, 2015
0 Comments

Fest 25, një spektakël shumëngjyrësh në New York

Festivali i 25-të i ngjyrave etnografike, këngëve e valleve të gurrës burimore popullore mbarëshqiptare Nga Klajd Kapinova New York LEHMAN COLLEGE.  Si çdo vit, java e parë e muajit nëntor 2015, ka filluar More...

shkolla-shqipe-trevizo-Cikaqi-Leka-Zavalani
By Gjergji On Sunday, May 31st, 2015
0 Comments

Një vizitë në Shkollën Shqipe të Trevisos

Nga Beqir Cikaqi / Mësimi shqip në Treviso dalngadal po e përfundon vitin shkollor 2014/15. Por gjatë këtijë viti e vizituan personalitete të ndryshme nga atdheu, e këtë të shtunë më 23 maj 2015 e vizituan More...

grupi-baletit
By Lek Gjoka On Thursday, December 11th, 2014
0 Comments

Shqiptarët në Clearwater Florida, festuan Ditën e Flamurit

Fondacioni shqiptar “Albania Heritage Foundition of Tampa Bay”, Florida me kryetar Dr. Ardian Kraja, është organizator i festës së Pavarësisë së Shqipërisë në rrethin e Tampa-s. Nga Lek Gjoka More...

Shqiponja dykrenore e flamurit tonë kombëtar simbol firmës  Caval
By Lek Gjoka On Thursday, October 9th, 2014
0 Comments

Shqiponja dykrenore simbol i firmës “Cavalera”

Shqiponja dykrenore e flamurit tonë kombëtar simbol firmës “Cavalera” Brazil nga Beqir Sina, New York / Në Brazil, në qëndrat e mëdha tregtare, të qyteteve më të mëdha në Brazil – përfshirë More...

foto-nga-shqiperia-gazeta-vatra
By Lek Gjoka On Tuesday, September 9th, 2014
0 Comments

Reportazhi i gazetarit italian: Shqipëria vizitoni bukuritë e saj në periferi

“Gjëja më e bukur në Shqipëri janë shqiptarët”. Nëse vërtetë dëshironi të njihni Tokën e Shqiponjave” duhet të bashkoheni me ta. Shmangni udhëtimet e organizuara, zbuloni me këmbë lagjet e More...