Kompozitori dhe etnomuzikologu Vasil Tole

vasil-tole-2

Prof. Dr.Vasil S. Tole ka lindur më 22 nëntor 1963, Përmet. Eshtë kompozitor dhe etnomuzikolog. Shkollën e mesme e ka kryer për violinë, në vitet 1978-1982 pranë shkollës artistike “Tefta Tashko Koço”, në Korçë. Në periudhën 1983-1987 përfundon Institutin e Lartë të Arteve, në Tiranë, në degën e Kompozicionit dhe pas diplomimit, More...

by Besarta | Published 2 days ago
qazim-mulleti-1
By Ardi On Monday, November 20th, 2017
0 Comments

Qazim Mulleti, Prefekti i Tiranës

Nga Ndoc Selimi / Qazim Mulleti u lind në Tiranë më 20 dhjetor 1893. Studimet e para i mori në Manastir dhe më pas vazhdoi gjimnazin “Zosimea” të Janinës dhe kryen studimet e larta në Kolegjin More...

ndre-mjeda
By Gjergji On Monday, November 20th, 2017
0 Comments

Ndre Mjeda

Ndre Mjeda teolog, shkrimtar, gjuhëtar, poet i shquar dhe veprimtar patriot./ Lindi në Shkodër më 20 nëntor 1866. I jati quhej Jakë Zefi (Kryeziu) e Luçije (Dominika) Thaçi. Në Shkodër mori mësimet e More...

francesco_solano
By Gjergji On Saturday, November 18th, 2017
0 Comments

Arbëreshi Francesko Solano

Francesco Solano i njohur si Dushko Vetmo, lindi më nëntor 1914 në Frascineto (Kalabri). Me 1934 emigroi ne Argjentine. Studioi teologji ne kolegjin Claiplos te Buenos Aires ku mësoi gjuhët spanjisht, portugalisht, More...

Eqrem Basha
By Lek Gjoka On Wednesday, November 15th, 2017
0 Comments

Eqrem Basha poet, prozator e skenarist

Eqrem Basha Lindi më 15 nëntor 1948 në Dibër, ku kreu shkollën fillore dhe të mesmen. Në vitet 1967-1971 studioi gjuhë dhe letërsi shqipe në Universitetin e Prishtinës. Gjatë studimeve boton tregime More...

telat-agolli
By Ardi On Wednesday, November 15th, 2017
0 Comments

Sportisti dhe artisti Telat Agolli

Telat Agolli u lind më 15 nëntor të vitit 1932 në Tiranë. Shkollimin e bëri në qytetin e lindjes deri edhe shkollën e lartë Institutin e Kulturës Fizike “Vojo Kushi” dhe më pas në vitet 1960-1961 More...

njac-ndoja
By Besarta On Monday, November 13th, 2017
0 Comments

Injac Ndojaj, gjeologu e petrografi i shquar

Më 13 nëntor 1913 u lind në Shkodër Injac Gj. Ndojaj. Shkollën fillore e kreu në vendlindje. Vazhdoi studimet e mesme të përgjithshme në Gjimnazin e Shkodrës. Kreu studimet e larta në Torino, Itali në More...

eduard-sulstarova
By Ardi On Sunday, November 12th, 2017
0 Comments

Akademiku Eduard Sulstarova

  Eduard Sulstarova u lind në Korcë më 12 nëntor 1934. Shkollën fillore e kreu në Pogradec dhe shkollën e mesme në Politeknikumin “7 Nëntori” në Tiranë. Në vitet 1954-1961 shërbeu si mësues More...

fadil-kraja
By Ardi On Saturday, November 11th, 2017
0 Comments

Dramaturgu, Fadil Kraja

Fadil Kraja lindi në Shkodër më 1931. Mësimet e para i mori në qytetin e lindjes dhe më pas vazhdoi studimet e larta në Universitetin e Tiranës në Fakultetin e Filologjisë (Dega gjuhë-letërsi). Për More...

Muntaz_Dhrami
By Lek Gjoka On Friday, November 10th, 2017
0 Comments

Muntaz Dhrami, Skulptor i Popullit

Muntaz Dhrami Muntaz Dhrami lindi në Gjirokastër më 10 nëntor të vitit 1936. Shkollën fillore dhe dy vjet të mesme i mbaroi në Gjirokastër. Gjatë viteve 1953 – 1956 ndoqi studimet në Liceun Artistik More...