Lek Gjoka

This user hasn't shared any profile information

Theron J. Damon shqiptaret
By Lek Gjoka On Thursday, November 23rd, 2017
0 Comments

National Geographic, në 1912: Kush janë shqiptarët

Theron J. Damon Një reportazh analitik i revistës amerikane fotografon Shqipërinë e 1912 para shpalljes së pavarësisë. Një radiografi e saktë për shqiptarët; personalitetin tonë të veçantë dhe vetëdijesimin More...

faik_konica
By Lek Gjoka On Tuesday, November 21st, 2017
0 Comments

Shqipëria dhe turbullimet e Ballkanit

Faik Konica Albania, qershor 1903 Turbullimet ditë për ditë më të dëndura në Ballkan na shtrëngojnë ta lëmë për më pastaj kryeartikullin që kishim nër mënt të shkruajmë përmi Papën e math qi More...

lahuta e malsis
By Lek Gjoka On Sunday, November 19th, 2017
0 Comments

Analizë estetike e Lahutës së malcis të GJergj Fishtës

Nga Xhelal Zejneli Ka të tillë që Fishtën e kanë cilësuar si figurën më të madhe dhe më të fuqishme të letërsisë shqiptare (shqipe) të gjysmës së parë të shekullit XX. Studiuesit si Eqrem Çabej, More...

Muner
By Lek Gjoka On Friday, November 17th, 2017
0 Comments

Muner sjell një këndvështrim të ri për himnin shqiptar

Nga Jearta Caushi / “Se Zoti vet e tha me gojë Që kombet shuhen përmbi dhe, Po Shqipëria do të rrojë, Për të, për të luftojmë ne”… Nis me një strofë të himnit tonë kombëtar libri më i ri i More...

Ndoc Gjetja ..foto by; K.Traboini
By Lek Gjoka On Thursday, November 16th, 2017
0 Comments

“Pulëbardha” që vdiq në ranishten e saj

Duke kujtuar “Krishtin” e poezisë, Ndoc Gjetja Nga Përparim Hysi   Më 9 mars 1944,ka lindur “Krishti” i poezisë,Ndoc Gjetja. Thonë që ka vdekur,kurse unë nuk jam i atij mendimi.Përkundrazi.Ka More...

Eqrem Basha
By Lek Gjoka On Wednesday, November 15th, 2017
0 Comments

Eqrem Basha poet, prozator e skenarist

Eqrem Basha Lindi më 15 nëntor 1948 në Dibër, ku kreu shkollën fillore dhe të mesmen. Në vitet 1967-1971 studioi gjuhë dhe letërsi shqipe në Universitetin e Prishtinës. Gjatë studimeve boton tregime More...

Muntaz_Dhrami
By Lek Gjoka On Friday, November 10th, 2017
0 Comments

Muntaz Dhrami, Skulptor i Popullit

Muntaz Dhrami Muntaz Dhrami lindi në Gjirokastër më 10 nëntor të vitit 1936. Shkollën fillore dhe dy vjet të mesme i mbaroi në Gjirokastër. Gjatë viteve 1953 – 1956 ndoqi studimet në Liceun Artistik More...

wilson-woodrow-presidential-portrait
By Lek Gjoka On Wednesday, November 8th, 2017
0 Comments

Presidenti WILSON-ëngjëlli mbrojtës i Shqipërisë

Thomas Woodrow Wilson   Nga KOLEC  TRABOINI Thomas Woodrow Wilson u lind në qytetin Stauton, Virxhinia të Amerikës më 28 dhjetor 1856. Gjatë shkollimi dallohej si një nxënës i zellshmën dhe orator i mirë, More...

tonin_cobani
By Lek Gjoka On Sunday, November 5th, 2017
0 Comments

Tonin Çobani shkrimtar dhe kritik i shquar letrar

Tonin Çobani  lindi më 5 Nëntor të vitit 1947 në Shkodër. Tonin Çobani është graduar Doktor Shkencash (PhD) në fushën e letërsisë duke mbrojtur tezën “Ngjizja mitologjike në ‘Lahutën More...

8
By Lek Gjoka On Friday, November 3rd, 2017
0 Comments

TETORI-MUAJ PROMOVIMESH LETRARE NË SHKODËR

TETORI-MUAJ PROMOVIMESH LETRARE NË SHKODËR Nga RAMAZAN ÇEKA Në Bibliotekën Publike “Marin Barleti”, Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës organizoi promovimin e katër librave ”Leila Akuzon”, More...