Ardi

This user hasn't shared any profile information

arben-llalla
By Ardi On Saturday, May 27th, 2017
0 Comments

Demografia e fiseve Shqiptare në Greqinë e veriut

Marrë nga libri Demografia e fiseve Shqiptare në Greqinë e veriut Autor: Arben P . Llalla Redaktor: Teuta Llalla 2013, Tetovë Arben Llalla – Historian Shqiptarët që banojnë në Greqi që nga koha e More...

geo
By Ardi On Friday, May 26th, 2017
0 Comments

Shqipëria e vitit 1988

Nga Aurenc Bebja / Në periudhën time universitare në Francë, një koleg student, nga që e dinte se jam shqiptar, më tha që dispononte një revistë të vjetër  franceze, e botuar para viteve 90, në të More...

fjalor_fotografise
By Ardi On Monday, May 22nd, 2017
0 Comments

Bisedë me Qerim Vrionin, studjues i fotografisë

Nga Pjerin Logoreci / Prej vitesh Qerim Vrioni njihet si një nga studiuesit më pasionuar të fotografisë shqiptare. Kërkues e këmbëngulës, ai e nisi punën me librin e  parë që u botua në 2005 “Fotografia–një More...

ernest_koliqi
By Ardi On Saturday, May 20th, 2017
0 Comments

Ernest Koliqi themeluesi i prozës moderne

Ernest Koliqi lindi më 20 Maj 1903 në Shkodër dhe ishte djali i Shanit dhe i Age Simonit, dhe kishte vëlla Mikel Koliqin, i pari Kardinal Shqiptar. Në Shkoder Ernesti kreu shkollen fillore në kolegjin Saverian More...

kol_mileta2
By Ardi On Friday, May 19th, 2017
0 Comments

Kol Mileta ose piktori i penelatave që di të stolisë edhe emnin e Atdheut.

  Leon Lekaj Nga Leon Lekaj Unë nuk mbërrij ta kuptoj shtysën, e cila qysh prej çastit kur emni i Kol Miletës depërtoi në vetëdije, prishi paktin e qetësisë së vendosun prej kohësh mes meje dhe More...

Lef-Nosi
By Ardi On Sunday, April 9th, 2017
0 Comments

Politikani patriot Lef Nosi

Lef Nosi u lind në qytetin e Elbasanit më 9 prill të vitit 1877 në një familje të pasur. Ai ishte djali më i vogël i Siljanit dhe Anës ndër tetë vëllezër e motra. Nosi u arsimua fillimisht në vendlindje More...

ibrahim_tukici
By Ardi On Wednesday, April 5th, 2017
0 Comments

Përvjetori i lindjes së Artistit të Popullit Ibrahim Tukiçi

Ibrahim Tukiçi u lind në Shkodër me 5 prill 1926, ku bëri edhe shkollën fillore e të mesme. Studimet e larta i kreu në Konservatorin “Çajkovski” të Moskës në Rusi. Pas mbarimit të studimeve More...

Dr Ashta
By Ardi On Thursday, March 30th, 2017
0 Comments

Anton Ashta, doktori që zhduku malarien në Shqipëri

Dr. Anton Ashta lindi më 30 mars 1895 në Shkodër ku mori dhe mësimet e para dhe shkollën e mesme, ndërsa në vitin 1921 ai u diplomua për mjekësi, në Universitetin e Romës. Në vitin 1922 kreu një kurs More...

andon-zako-cajupi
By Ardi On Monday, March 27th, 2017
0 Comments

Përkujtojmë rilindasin Andon Zako Çajupi

Andon Zako Çajupi ka lindur në Sheper të Zagorisë (Gjirokastër) më 27 mars 1866. Vazhdoi në Nivan mësimet e shkollës së mesme, të cilat i plotësoi në një lice francez në Egjipt, ku jetonte i ati. More...

faik_konica_cbs_dielli.al_-600
By Ardi On Wednesday, March 15th, 2017
0 Comments

Faik Konica, personalitet politiko shoqëror

Faik Konica u lind më 15 mars të vitit 1876 në Konicë. Rrjedh nga familja e vjetër feudale e bejlerëve të Konicës. Mësimet e para i mori në vendlindje, në gjuhën turke, arabe dhe greke. Vazhdimin e shkollimit More...