Besarta

This user hasn't shared any profile information

Aristidh_Kola-nga k.traboini
By Besarta On Saturday, July 8th, 2017
0 Comments

Aristidh Kola, arvanitasi i shquar

Aristidh Kola lindi në Kaskaveli të Thivës ne Greqinë Qendrore, zonë e cila banohet kryesisht nga arvanitas me 8 korrik 1944. Ai studioi për jurisprudencë në Athinë dhe pas mbarimit të universitetit, për More...

Josef Kote5
By Besarta On Wednesday, July 5th, 2017
0 Comments

Piktori vlonjat Josef Kote në New York

Josef Kote ka lindur në Vlorë në vitin 1964. Mbaroi liceun artistik të Tiranës dhe më pas Akademinë e Arteve të Bukura në Tiranë per pikturë dhe skenografi në vitin 1988. Puna e parë e tij si piktor More...

At Stath Melani
By Besarta On Monday, June 26th, 2017
0 Comments

Duke kujtuar atdhetarin At Stath Melani

Nga Sazan Goliku Sazan Goliku – studjues, shkrimtar, redaktor S’ka zemër shqiptari të mos pikëllohet, s’ka sy shqiptaritë të mos lëshojë lumë lotësh për të ndjerin, por të pavdekurin hero dhe More...

selam_musai
By Besarta On Monday, June 12th, 2017
0 Comments

Përvjetori i lindjes së Selam Musait

Selam Musai lindi më 1860 në fshatin Salarì të Tepelenës. Fëmijërinë e kaloi në fshatin e lindjes, ku nuk u arsimua por u edukua me ndjenja patriotike. U rekrutua ushtar nga turqit dhe shkoi 5 vjet në More...

lidhja-prizrenit
By Besarta On Saturday, June 10th, 2017
0 Comments

Përvjetori i Lidhjes së Prizrenit

Më 10 qershor 1878 u themelua Lidhja e Prizrenit. Ajo ishte organizata e parë mbarëshqiptare me një platformë ideologjike dhe një program politik. Nismën për thirrjen e Kuvendit të Përgjithshëm e mori More...

Qazim_Turdiu
By Besarta On Wednesday, June 7th, 2017
0 Comments

Kujtojmë Profesorin Qazim Turdiu

Qazim Turdiu u lind në Tiranë më 7 qershor 1917. Pasi kreu Gjimnazin e Tiranës, vazhdoi studimet e larta për matematikë në Universitetin e Montpellier të Francës, ku u diplomua më 1939. U kthye në Shqipëri More...

divat-kopertina
By Besarta On Friday, June 2nd, 2017
0 Comments

Universe divash – trashëgimia e artit shqiptar në një libër

Nga Adela Kolea Adela Kolea “Më duket sikur e shoh Drita Pelingun të më thotë :“Të lumtë!”, Liza Vorfin apo Antoneta Papapavlin të më buzëqeshë… – Pjerin Logoreci Intervistë me Pjerin Logorecin, More...

bekim fehmiu
By Besarta On Thursday, June 1st, 2017
0 Comments

Bekim Fehmiu, aktori i madh i skenës dhe ekranit

Bekim Fehmiu ka lindur në Sarajevë më 1 qershor 1936. Më pas familja e tij u vendos në Shkodër ku qendroi për 3 vjet dhe pastai shkoi në Prizren në vitin 1941, ku Bekimi kaloi fëmijërinë e tij. Bekimi More...

nikolle-kacorri
By Besarta On Sunday, May 28th, 2017
0 Comments

Nikoll Kaçorri në përvjetorin e vdekjes

Dom Nikoll Kaçorri u lind në fshatin Krejë, Lurë në vitin 1862. Mësimet e para i mori në Seminarin e Troshanit në Lezhë, më pas studioi për filozofi-teologji në Itali. Më 1884 kur mbaroi studimet u More...

naim_frasheri
By Besarta On Thursday, May 25th, 2017
0 Comments

Naim Frashëri në përvjetorin e lindjes

Naim Frashëri u lind në 25 maj vitin 1846 në Frashër (Përmet). Në vendlindje mori mësimet e para dhe nisi të mësonte persishten pranë teqesë bektashiane. Më 1865 familja u shpërngul në Janinë, ku More...